2008-04-28

Ungaris on kevad kaks nädalat ees. Sirelid õitsevad, lehed on suured. Rong aeglustab silla all käiku, et inimesed saaksid graffitikunsti nautida, see on siin tõesti tasemel.

Lennujaamast on linna saada keeruline. Üks soovitus oli, võtta kohalik marsa. Töö käigus selgus, et ega selle marsa võtmine nii väga lihtne ei olegi. Kõigepealt, muidugi, tuleb osta pilet. Pileti hind sõltub sellest, mitu piletit korraga osta. Mida rohkem, seda odavam üks pilet tuleb. Kohe võib tagasipileti kah ära osta, seda saab kuni poole aasta jooksul kasutada.

Piletid ostetud, tuleb üles otsida koht, kust need minibussid lähevad. Tegelikult pole sellest palju kasu, sest busside juures sebib küll tähtsa näoga mehi, aga nemad suunavad inimesed tagasi lennujaamahoonesse, sest enne tuleb ennast dispetšerile ette näidata ja oma sihtkoht üles anda. Selgub, et kassiir ei küsinudki lihtsalt uudishimu pärast, et kuhu on vaja sõita, vaid pani selle hoolega kirja. Ainult pileti peale, ilmselt, sest dispetšerile, nagu ma juba ütlesin, tuleb ikka uuesti oma sihtkoht teatada.

Siis järgneb ungari keele kuulmisharjutus. Bussijuhid tulevad kusagilt arusaamatust kohast -- umbes nagu kapist -- välja ja loevad oma maršruudi ette. Siis tuleb kohe jaol olla ja piletiga vehkida, et saaks ennast bussijuhile sappa võtta ja õige bussi peale.

Kahjuks ei ole fotokat, siin Peczis oleks palju ilusaid maju pildistada :-S

6 kommentaari:

Lupetta ütles ...

Sa oled vähe Lõunamaal käinud. Mida rohkem lõuna poole seda rohkem tuleb inimesega simast silma suhelda, mitte arvutiteel.
Isiklik kontakt võib aga avada sulle kõik väravad.

Lupetta ütles ...

PS! Eestis siiski õitsevad sirelid tavaliselt mailõpp-juuni algus. Seda ka Lõuna-Eestis. Põhja-Eestis ja saarte peal kuni Jaanipäevani. Küll mina juba tean, mis õitseb, millal ja kuidas. ;-)

Kuutroll ütles ...

Kastanid õitsevad kah. Ja kuldnokad laulavad hulga keerulisemaid laule kui Eestis.

Kuutroll ütles ...

Ega India vist ei kvalifitseeru lõunamaaks ;-)

Lupetta ütles ...

India on idas;-). I nagu Ida. A kas tahad öelda, et seal kulges kõik elektrooniliselt?
Ungari keel on tunduvalt keerulisem kui meie keel ja kuldnokk on ju "ahv". Ega tal oma laulu ei ole.
"Oma laulu ei leia ma üles..", võiks olla tema slõugan.

Kuutroll ütles ...

Muidugi ei olnud see kuldnokk, vaid see kuldse nokaga must lind, kes on inglise keeles "blackbird". Aga ei tule ju kohe selle peale, et vastu vaielda, kui kõrvalt öeldakse "kuldnokk", sest nokk on tal kuldne ju tõesti :$