2010-02-25

No meemime siis

Kopeeri küsimused ja vasta oma blogis.

Kirjuta, kus olid sina, kui…

***

1. …esimene inimene astus Kuule 21.7.1969?

Suvi jah, ei mäleta küll, aga tõenäoliselt olin maal. Järgmisel aastal läksin kooli.

2. … John Lennon mõrvati 8.12.1980?

Kodus Tartus. Seda ma mäletan. Mõtlesin veel, et no on ikka ilmas hulle.

3. … Tšernobõli elektrijaamas plahvatas üks tuumareaktoritest 26.4.1986?

Vot ei mäleta täpselt, aga see on ka mõistetav, sest lõpetasin tol aastal ülikooli...

4. … toimus Balti kett 23.8.1989?

No ilmselt puhkasin sünnipäevast ;)

5. … Estonia uppus 28.9.1994?

Tööl Tallinna Ülikoolis (siis ta oli veel Peda). Hommikul raadiot ei kuulanud, ei teadnud midagi enne kui tuli Talis Bachmann ja rääkis uudist. Kõlas täiesti uskumatult. Ei olnud selle laeva peal otseselt tuttavaid, pärast kuulsin lugu küll, kuidas üks tuttav oleks pidanud selle laeva peale minema, kuid otsustas ümber lennuki kasuks... Ja on tänapäevani elu ja tervise juures.

6. … printsess Diana suri 31.8.1997?

Jah, nägin televiisorist seda uudist.

7. … saabus aasta 2000?

Tartus. Mõtlesin veel, et näe, kunagi ammu kujutasin küll ette, et ei tea mis saluut ja värgid võivad tulla, kui sajand ja aastatuhat vahetuvad ja puha. Aga jah, ega see väline aasta või number ei pruugi sugugi kokku langeda pidulikkuse või mittepidulikkusega, mida parajasti tunned. Ei midagi erilist.

8. … toimus terroriakt World Trade Centerile 11.9.2001?

Tööpostil. Sirvisin mingil hetkel lehti Internetis ja järsku selline uudis. Olin esimene, kes meie toas seda teistele teatas. Seniajani on selle kohta küsimusi rohkem kui vastuseid.

9. … Michael Jackson suri 25.6.2009?

Võeh, tema ka surnud juba?

Igatahes siis, kui ta Tallinnas käis, kuulsin ma küll tema kontserti. Natuke. Niipalju kui Tallinna lahele purjeka pardale ära kostis.

10. … milline uudis jäi meelde eilsest päevast või mida tegid eile?

Läksin Dendropargi rajale suusatama. Kui ühest mäest alla laskusin, jõudsin mõelda, et see põõsas on liiga lähedal, sinna võib ju kepiga kinni jääda. Nii juhtuski. Kepp lendas käest, aga pidama ei saanud enne kui mäe all. Õnneks jõudsin üles ronida enne, kui keegi oleks minu keset rada laiutavale kepile otsa sõita jõudnud. Rihm oli katkenud ja ülejäänud osa rajast läbisin ilma kindlama toeta.

Postimehes oli uudis, et üks diplomaat oli üritanud Vanemuise juures autoga trepist alla sõita. See tal ei õnnestunud, tundub, et oli kehva auto valinud.

1 kommentaar:

Lupetta ütles ...

Ma tegin väikse uurimuse. Kuuest meemile vastajast (keda mul õnnestus leida) ainult 1 oli balti ketis. Siit küsimus, et kes seal ketis üldse olid ja kas see kett oli ikka kett?