2009-03-25

"Hukkunud Alpinisti Hotellis" oli vist Hinkus see, kes hädaldas, et "Mina tulin iseendale kallale. Mina! Mulle!..."
Naljakas lugu. Aga kas ikka on, kui see juhtub teie endaga. Näiteks, et kui saabub võimukandja käepikenduselt dokument selle kohta, et te olete rikkunud korda samal ajal, kui olite hoopis teises kohas ja trahvile on lisandunud viivised ning kohtutäituri kulud. Trahvikviitungil on teie nimi ja ID ja võltsitud teie allkiri. Inimene ei saa ju olla kahes kohas korraga. Tulnukaid on ka siiamaani ainult filmides nähtud.
Vale nime all korda saadetud pättustest on enne ka lehtedes ja telekas juttu olnud. Seekord siis lugu otse meie peres.
Lugu on õpetlik. Mitte, et meie ise kuidagi hoiduda saaks sellistest juhtumitest, vaid pigem õppematerjal noorele konstaablile. Kui trahvitaval inimesel pole dokumenti näidata, siis peab tema identifitseerimisega ikka väga hoolikas olema. Ma loodan, et selles politseinike kasutuselolevas suurepärases andmebaasis KAIRI on inimese nime juures ka pilt. No aga kui pilti ja live-varianti võrrelda ei suuda, siis tuleb see tööots maha panna. Mis muud?
Kiituseks Lõuna Politseiprefektuurile peab ütlema, et nad hakkasid siiski kaebuse peale viga süsteemist otsima ja pettur selgus ühe päevaga.

Kommentaare ei ole: