2005-10-16

Võtkem näiteks Tartu

"Tõeliselt mõnusat vana Tartu tunnet pakub tänapäeval ka veel Supilinn, eriti kui hakata sinna minema mööda Tähtvere tänavat..... Esimeseks veidi tolmunud pärliks on mäeveerul lösutav kunagine Karl August (!!)Söödi maja, eest krohvitud madal ja vastu maad ühekorruseline, taga aga mäeveerul viinapuuväätidesse kasvanud mitu korrust."

"Moodne kodu" on selle ajalehe nimi. On selline lisa EE vahel. Ega ma seda lugeda küll kunagi ei viitsi aga ilusaid värvilisi pilte vahel vaatan. Rubriigi arhitektuur ilmselt üsna noor ajakirjanikukene on kindlasti ilumeelega neiu, ma ei kahtle, aga no nii palju faktivigu ühes lauses. Lugemist alustasin suure õhinaga, ohhoo meie maja ja siis tolksti- Karl August, ühekorruseline, viinapuuväätides mitu korrust. My ass!! Ega siis kõik ärkamisaja kirjanikud ja heliloojad ei ole Karl Augustid. Tahvel on ukse kõrval. Maja on kahekorruseline ka juba tänavapoolt ja mis väätidesse kasvanud? Kulla Piret Õunapuu, kas sa ise kohal käisid?
Mitte "Okasroosikese-unes Tartu" vaid "Okasroosikese-unes ajakirjanik" peaks selle artikli nimi olema.

1 kommentaar:

Kuutroll ütles ...

Ära erutu, kullake! ;-) No kellel siis kõigi kirjanike keskmised nimed ikka meeles püsivad. Ja viinapuuväätidega on kah asjad halvasti, vaatasin täna spetsiaalselt veel neid otsides ringi, aga ainult paar nirust vart leidsin maja teise nurga juurest. Aga vaata, vahemere meeleolu on ta ära tabanud isegi majas sees käimata! :-)