2005-06-13

Rabarbrikook

Võtke ometi rabarbrikooki! ;-)
Kirjutan siia nüüd sõna sõnalt, nagu ajakirjas oli:
Kuna kook sisaldab hapukoort ja muna, peaks seda säilitama külmkapis-juhul muidugi, kui seda nii kauaks jätkub. Ja külalised küsivad garanteeritult retsepti (indeed, sellepärast ma kirjutangi).
VAJA LÄHEB:
Põhi: 2 kl jahu, 150 g võid, 2 sl suhkrut, 1/2 tl soola, 1 tl vanillsuhkrut
(mina nii usin ka ikka ei ole. Põhjaks kasutasin poe muretainast ja oli hea küll)

Täidis: 500g rabarbrivarsi, 2 sl jahu, 1/4 tl soola, 3/4 kl suhkrut, 1/4 tl jahvatatud muskaatpähklit, 1-2 muna ( ma panin 2 , sest mune on meil laialt käes), 250 g hapukoort, 1 tl vanillsuhkrut

Kate: 1/3 kl suhkrut, 1/3 kl jahu, 1 tl jahvatatud kaneeli, 2 sl võid.
VALMISTAMINE:
Näpi koogi põhja koostisosad tainaks (juhul kui teed taina ise), suru 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja külgedele, aseta külma. Sega kokku jahu, sool, suhkur ja muskaatpähkel ning puista eraldi kausis segatud muna, hapukoor ja vanillsuhkrusegule juurde. Koori rabarber ja haki umbes 1 cm pikkusteks tükkideks, sega täidise hulka. Vala täidis koogipõhjale ning lase 200 kraadises ahjus 15 min. küpseda. Siis vähenda kuumust 175 kraadini ning küpseta veel 30 min. Võta kook ahjust välja, lisa kuumust uuesti 200 kraadini, näpi katteks kokku suhkur, jahu, kaneel ja või ning raputa koogile. Aseta kook veel 10-ks minutiks ahju. Enne söömist lase jahtuda.
AED 5/2003

Igatahes väga hea vaheldus sellele tavalisele rabarbrikoogile.

Kommentaare ei ole: