2014-08-04

Tikri - suvikõrvitsa moos

Kui korraga on palju suvikõrvitsaid ja samal ajal ka tikreid, siis soovitan kindlasti keeta neist kokku üks moos.
Retsepti "põhi" on võetud Nami-Namist
Õunad ma jätaks täiesti mängust välja. See on teine teema.

Minu kohendatud retsept sai selline:
Tikreid ja suvikõrvitsat suhtes 1:1 või siis tikreid veidi rohkem.
Sidrunit (kui 3 kg marju siis 2 sidrunit)
1dl vett
800g moosisuhkrut (kui on 3 kg marju ja 3 kg suvikõrvitsat)
kardemon (soovi korral)
piparmünt (siis ilma sidrunita)

Kogu asja võlu on selles, et koos suvikõrvitsaga saab esiteks moosi rohkem ja teiseks suhkrut kulub jälle palju vähem, kuna kõrvits teeb tikrimoosi mahedaks. 



Kommentaare ei ole: